Preskoči na glavni sadržaj

Birajmo zdravo,birajmo ECOMEDICO !

ECOMEDICO

ECOMEDICO je porodični obrt čije korijene možemo pratiti generacijama unatrag. Zasnovan je na želji da svima ponude zdrave i ukusne pripravke napravljenima sa puno ljubavi, prema tradicionalnim recepturama i modernim znanstvenim saznanjima.

ECOMEDICO se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom prirodnih, ekološki prihvatljivih proizvoda koji garantirano ne sadrže nikakve hemijske aditive.

Proizvodni asortiman je podijeljen u četiri kategorije ručno rađenih proizvoda: med i medni proizvodi, prirodni sirupi, prirodna bezalkoholna osvježavajuća pića, tinkture.


Iza svakog našeg proizvoda stoji stručan i iskusan porodični tim, što je najvažniji garant za proizvode koje vam nudimo i koje s ljubavlju pripremamo. Osim toga naše proizvode eksterno kontroliramo. Imamo kvalitet, izgradili smo prepoznatljiv brend i vizuelni identitet na čemu smo vam, dragi naši kupci naročito zahvalni. Narudzbe mozete slati u inbox na Facebook grupi na linku ECOMEDICO ili na br tel 062/605-290 .

Neka Ecomedico i dalje bude Vaš najzdraviji izbor!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRIRODNI LIJEKOVI PROTIV BRONHITISA

Bronhitis može biti akutni ili hronični . Akutni bronhitis obično uzrokovan infekcijom respiratornog trakta ili zbog hladnoće . Hronični bronhitis je uzrokovan stalnim iritacijama bronhijalni tubula uglavnom zbog pušenja . Za akutni bronhitis stanje se poboljšava u roku od nekoliko dana , ali kašalj se može nastaviti nedeljama . Hronični bronhitis međutim zahtijeva medicinsku pomoć . Postoje mnogi prirodni  lijekovi za liječenje bronhitisa i za ublažavanje simptoma .

PRIRODNI LIJEKOVI PROTIV KASLJA I PREHLADE KOD BEBA I DJECE

Svake godine stotine dojenčadi i male djece pate od prehlade i kašlja, uglavnom zbog slabog imunološkog sustava. Naime, u prvoj godini života, većina beba će imati  i do sedam prehlada.

Bamija odlično liječi sve oblike želučanih oboljenja, osobito Helicobacter pylori

Što je ovo? Hm, izgleda kao paprika, a nije paprika. Što se s tim radi? Peče, kuha, dinsta? Jesu li bolje veće ili manje? Zelene, bijele ili crvene? Kakve su ove malo šire? Za punjenje? Ma kakvo punjenje u tu malu rupicu…
Ovo su neka od uobičajenih pitanja neupućenog kupca koji  na tržnicama ima priliku upoznati s bamijom. Bamija (Hibiscus esculentus L.) ili okra je povrtna kultura poznata već pet tisuća godina. Otkako je iz svoje domovine Afrike donesena na europsko tlo najviše se udomaćila u bliskoistočnim zemljama. Kako su bamiju i turski osvajači tretirali kao ukusnu hranu i koristan lijek (osobito afrodizijak), u svojim ratnim pohodima raširili su je i po Balkanskom poluotoku.
Tradicija uzgoja i konzumiranja bamije najbolje se primila u susjednoj BiH, pa stoga i nije čudo što je jedini ozbiljni proizvođač bamije i njenih nusprodukata na našem tržištu upravo Bosanac. Zove se Pero Perija.
- Ja sam vam rođen i odrastao u Brčkom, a u mojoj avliji (ulici) lijevo od moje kuće živjeli …